Tietotekniikkaa tarvitaan

Yhdistys tarvitsee tietotekniikkaa. Onnekas yhdistys, jonka jäsenistössä tai lähipiirissä on tietotekniikkaa tuntevia, jotka ovat valmiit avustamaan yhdistyksen kannalta siedettävällä kustannuksella. Ihan kenen tahansa hoidettavaksi tietotekniikkaa ei kuitenkaan kannata antaa, jotta ratkaisujen turvallisuus, jatkuvuus ja ylläpidettävyys varmistetaan.

Hieno asia on, että käytännössä kaikki keskiverron yhdistyksen tietotekniset ohjelmistot on saatavissa ilmaiseksi tai hyvin edullisesti ja näin varat säästyvät varsinaiseen toimintaan. Maksullisia ohjelmistoja voi olla saatavissa edullisesti, mutta niissä voi piillä ansa. Kun yhdistys kasvaa tai aikaa kuluu tai jokin muu mittari täyttyy, onkin hankittava kallis lisenssi. Yhteistyökumppanin kautta saatava palvelu voi päättyä yllättäen, kun kumppanilla tapahtuu muutoksia.

Sivustolle on lisätty ja jatkossa lisätään tietoa yhdistyksille tarjolla olevista tietotekniikan ratkaisuista, erityisesti ohjelmistoista. Tieto soveltuu pääosin myös yksityisille henkilöille. Ota yhteyttä jos jokin erityinen asia kiinnostaa. Kysynnän mukaan Asialista julkaisee lisätietoja, järjestää koulutusta tai tarjoaa muuta apua.

Vastaa